Drie redenen waarom je een fauteuil kopen moet

Veel meubelstukken binnenshuis kunnen we niet missen. Ook een fauteuil is eigenlijk onmisbaar in elk huis. Er zijn namelijk drie hele fijne voordelen van zo’n stoel in je huis. Je kan ze in allerlei formaten, modellen en van allerlei stoffen kopen waardoor je er altijd eentje vind die bij jouw gezin past. Hieronder lees je drie redenen waarom dit type stoel ook onmisbaar is in jouw huis en je een fauteuil kopen moet.  

Wat is een fauteuil? 

Een ander woord voor een fauteuil is leunstoel of luie stoel. Het is een gestoffeerde stoel die makkelijk te verplaatsen is en heeft vaak open armleuningen en een los inlegkussen. In de 17e en 18e eeuw kwamen de fauteuils in de mode. In de jaren erna zijn er verschillende types uitgevonden zoals de crapaud, de oorfauteuil, de clubfauteuil en de damesfauteuil.

Fauteuils geven een luchtige uitstraling in je kamer

Als je op zoek gaat naar een stoel voor in je (woon)kamer dan kan je kiezen uit veel verschillende soorten en modellen. Als je veel massief uitziende meubelen in een ruimte plaatst dan wordt het vaak al snel een kleinere ruimte. Je kan veel beter kiezen voor meubelen die wel robuust eruitzien maar ook luchtigheid geven. Als je een fauteuil kopen gaat dan zal je zien dat vrijwel alle modellen op pootjes staan en geen massieve uitstraling hebben, maar wel robuust. Dit geeft als voordeel dat de stoel optisch in de kamer niet massief lijkt en dus ook niet de kamer optisch kleiner maakt. Dit kan, zeker in kleine ruimtes, een heel groot voordeel zijn. 

Een fauteuil kopen heeft als voordeel dat je een stoel eenvoudig kan verplaatsen

Als je een fauteuil kopen gaat dan kies je voor een stoel die je ook eenvoudig kan verplaatsen. Het formaat en vaak het lichtgewicht in combinatie met de pootjes waarop hij staat, zorgen ervoor dat je de fauteuil eenvoudig kan ver plaatsen. Dan is niet alleen handig voor het schoonmaken, maar ook als je er wat onder laat vallen of als je de inrichting graag veranderd. 

Een extra individuele zitplek met fauteuil kopen

Kies je voor een fauteuil kopen dan heb je een extra individuele zitplek waar je heerlijk kan hangen. Als je kiest voor een bank dan moet je de ruimte altijd delen met een ander. Dit hoeft geen bezwaar te zijn, maar soms is je eigen plek gewoon heel fijn. Doordat een fauteuil een eigen zitplek creëert en ook nog een keer niet massief eruitziet gaat het nooit ten koste van de ruimtelijkheid van je kamer. 

Een fauteuil kopen kan je om meerdere redenen doen, maar er zijn drie redenen die er echt uit springen. Je kiest een stoel die een individuele zitplek creëert, de stoel geeft geen massief en verkleinend beeld van de ruimte en je kan de stoel ook nog een keer eenvoudig verplaatsen. De drie praktische redenen zijn eigenlijk te mooi om niet na te denken over de aanschaf van een fauteuil als je op zoek gaat naar een nieuwe stoel voor in je kamer.  Benieuwd naar andere mogelijkheden? Bekijk dan ook eens EYYE meubels.

Drie redenen waarom je een fauteuil kopen moet
Schuiven naar boven