Lees hier hoe je marmerlook tegels moet onderhouden

Marmerlook tegels voegen een vleugje luxe en elegantie toe aan elke ruimte, of het nu in de badkamer, keuken of woonkamer is. Om ervoor te zorgen dat deze tegels hun prachtige uitstraling behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. In dit artikel laten we je zien hoe je marmerlook tegels op de juiste manier kunt onderhouden, zodat ze er jarenlang als nieuw blijven uitzien.

Gebruik reinigingsmiddel voor marmerlook tegels

Een van de belangrijkste stappen bij het onderhouden van marmerlook tegels is het gebruik van het juiste reinigingsmiddel. Gebruik een milde reiniger die speciaal is ontworpen voor marmer of natuursteen. Vermijd zure of schurende schoonmaakproducten, omdat deze de tegels kunnen beschadigen en hun glans kunnen aantasten. Meng gewoon een paar druppels mild afwasmiddel met warm water om een effectieve reinigingsoplossing te maken. Gebruik een zachte doek of mop om de tegels voorzichtig schoon te maken. Spoel vervolgens af met schoon water en droog de tegels af met een schone doek om strepen te voorkomen.

Vermijd agressieve schoonmaakproducten

Het is verleidelijk om agressieve schoonmaakproducten te gebruiken om vlekken of hardnekkig vuil te verwijderen, maar dit kan meer kwaad dan goed doen. Agressieve chemicaliën kunnen de afwerking van marmerlook tegels beschadigen en hun glans aantasten. Als je te maken hebt met hardnekkige vlekken, probeer dan eerst een milde reiniger en wat extra inspanning met een zachte doek voordat je naar krachtigere schoonmaakmiddelen grijpt. Het behoud van de integriteit van de tegels is cruciaal voor hun levensduur.

Voorkom kalkaanslag op je marmerlook tegels

Kalkaanslag kan een probleem zijn in gebieden met hard water. Om kalkaanslag te voorkomen, droog je de tegels na het douchen of schoonmaken af met een handdoek of een raamtrekker. Dit voorkomt dat waterdruppels opdrogen en kalkresten achterlaten. Als zich toch kalkaanslag heeft gevormd, kun je een ontkalkingsmiddel gebruiken dat veilig is voor keramische tegels om het te verwijderen. Zorg ervoor dat het ontkalkingsmiddel geschikt is voor marmerlook tegels en volg de instructies zorgvuldig op om schade te voorkomen.

Bescherm marmerlook tegels tegen krassen

Hoewel marmerlook tegels duurzaam zijn, kunnen ze nog steeds krassen oplopen, vooral als er schurende materialen over het oppervlak worden gesleept. Om krassen te voorkomen, plaats je viltglijders onder meubels en vermijd je het slepen van zware voorwerpen over de tegels. Gebruik ook voorzichtigheid bij het gebruik van scherpe voorwerpen op het tegeloppervlak, zoals het snijden van groenten zonder een snijplank. Het voorkomen van krassen is een eenvoudige manier om de levensduur en uitstraling van deze tegels te behouden.

Herstellen van glans

Na verloop van tijd kan de glans van marmerlook tegels vervagen als gevolg van dagelijkse slijtage. Om de glans te herstellen, kun je periodiek een marmerpolijstmiddel gebruiken. Breng het polijstmiddel aan volgens de instructies op de verpakking en wrijf het in met een zachte doek. Het polijstmiddel zal de glans vernieuwen en de tegels er als nieuw uit laten zien. Zorg ervoor dat je niet te veel polijstmiddel gebruikt, omdat dit een plakkerig residu kan achterlaten.

 

Klik hier voor meer informatie. 

Lees hier hoe je marmerlook tegels moet onderhouden
Schuiven naar boven